+31 (0)528 - 78 58 85 Info@koopsconsultancy.nl

Trainingen VCA en preventiemedewerker

Koops Consultancy verzorgt opleidingen die bijdragen aan veiligheidsbesef. We delen onze kennis graag en maken flexibel leren mogelijk. We bieden onze klanten veel keuzevrijheid bij VCA-trainingen en onze interactieve online lessen zijn uniek. Cursisten hebben live contact met een docent.

VCA
Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist voor Aannemers (VCA) is de standaard voor veilig, gezond en duurzaam werken. Koops Consultancy biedt de opleidingen basisveiligheid (B-VCA) voor werknemers, Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) voor leidinggevenden, VCU voor uitzendkrachten en VCA Groen voor werknemers in de groenvoorziening.

Kies leermethode, les en dag
We geven les op locatie, maar ook online. Een combinatie van klassikale training en e-learning, ‘blended learning’ genoemd, is ook mogelijk.

Bijzonder is de keuzevrijheid die we onze klanten bieden: zo is het mogelijk om slechts een paar hoofdstukken uit de VCA-training te volgen of alleen examen te doen, wat een interessant kostenvoordeel kan opleveren. Daarnaast bieden we online interactieve lessen aan op drie avonden in de week. Zo is er altijd een geschikt moment te vinden om de lessen te volgen die u wilt.

Koops Consultancy maakt ook VCA-trainingen op maat voor mensen met examenvrees, leerproblemen en anderstaligen. De lessen kunnen bijvoorbeeld één op één of in kleine groepjes gegeven worden.

De mogelijkheden van onze VCA-training:
– Digitaal lesboek bij online lessen, papieren versie beschikbaar
– E-learning via Teams, live vragen stellen via de chat
– Klassikale training op locatie
– Blended learning: online en klassikaal
– Kies zelf de te volgen lessen of doe alleen examen
– Boek een examendatum en -locatie via onze website
– Verschillende deskundige trainers
– Maandag-, dinsdag- of woensdagavond van 19.00-21.15 uur

VCA bedrijfscertificering
Een eerste of jaarlijkse audit van de certificatie-instelling hoeft u geen stress op te leveren. Bedrijven die voor het eerst een VCA-audit krijgen, kunnen bij ons terecht voor begeleiding en advies.

Daarnaast biedt Koops Consultancy bedrijven een keuzepakket dat de certificering elke maand of elk kwartaal bijwerkt en indien nodig verbetert. We bieden de toolboxen aan, houden werkplekinspecties en ondersteunen bij de audit door alle eisen samen nog eens door te nemen.
Zo blijft u moeiteloos voldoen aan de eisen en is de audit voor het behoud van de VCA-bedrijfscertificering slechts een formaliteit.

Preventiemedewerker
Om gezond en veilig te werken, moeten bedrijven met meer dan 25 werknemers één of meerdere preventiemedewerkers aanstellen. Deze werknemer zet zich, naast zijn dagelijkse taken, in voor het verminderen van arbeidsrisico’s en het voorkomen van ziekteverzuim. Bij bedrijven met minder dan 25 werknemers kan de directeur of eigenaar zelf deze rol op zich nemen.

Kennis van risico en preventie
Degene die deze taak op zich neemt, moet kennis hebben van de arbeidsrisico’s en preventieve maatregelen. Koops Consultancy verzorgt opleidingen die preventiemedewerkers in een dag voorbereiden op hun taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De opleiding van onze ervaren trainers zorgt ervoor dat een preventiemedewerker zelfverzekerd aan de slag gaat als vraagbaak en adviseur op het gebied van gezond en veilig werken. Onze opleiders zijn gecertificeerd door NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening) en aan het einde van de dag krijgen cursisten bij voldoende resultaat een erkend diploma.

 

BHV-trainingen

Vanzelfsprekend verzorgt Koops Consultancy ook BHV-trainingen. Een BHV’er (bedrijfshulpverlener) is de eerste persoon in een bedrijf die in actie komt bij incidenten. de handhaving hierop.

De bedrijfshulpverlener is opgeleid om eerste hulp te verlenen, te handelen in geval van brand en eventuele evacuaties te leiden. Deze persoon vangt ook de hulpdiensten op en informeert hen over over het ontruimingsplan. Kortom: een BHV’er zorgt voor een veilige omgeving na een incident.

Ervaring en enthousiasme
De BHV-trainingen van Koops Consultancy worden gegeven door specialisten met hart voor de brandweer. We brengen jarenlange ervaring en veel enthousiasme mee. Er is niet alleen veel ervaring bij de brandweer, maar ook bij rescueteams op boorplatformen. We kunnen rustig stellen dat cursisten getraind worden door vakidioten die hun enthousiasme graag overbrengen op anderen.

Persoonlijke aandacht en een lunch
De BHV-trainingen kunnen gevolgd worden bij Koops Consultancy of op locatie. We geven les aan kleine groepen zodat iedere cursist voldoende aandacht krijgt, maar maatwerk is bij ons ook altijd mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld één op één lessen mogelijk. Er wordt altijd een dagdeel aandacht besteed aan brand en ontruiming en een dagdeel aan medische handelingen. De lunch is inbegrepen.

 

WAT KUNNEN WIJ VOOR UW BEDRIJF BETEKENEN?

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak